Perhokalastuksen heittotekniikat
Perhovavalla heittäminen tai perhokalastusheitot ovat kieltämättä hieman monimutkaisempia ja vaativat enemmän tekniikkaa verrattuna onkeen tai virveliin. Perhovavalla heittäminen vaatii harjoittelua, mutta kun tekniikka on hallussa, se avaa oven monipuoliseen ja nautinnolliseen perhokalastukseen. Käytännön harjoittelu ja asiantuntijoilta saama opetus auttavat parantamaan heittotaitojasi. Me olemme kaikki aloittaneet samasta pisteestä, joten haluamme auttaa sinua myös pääsemään alkuun.
Yhdenkäden heitot
1. Rullausheitto
Rullausheitto yhden käden vavalla on yksinkertainen mutta monikäyttöinen heitto. Rullausheittoa kannattaa käyttää kun haluaa saada perhon juuri oikealle ottipaikalle tai silloin kun takana ei ole heittotilaa.
Yläpuolella olevan videon avulla pääset oppimaan yhden käden rullausheittoa askel askeleelta. Videolla esiintyvä Antti Guttorm on yksi perhokalastuksen pioneereista Suomessa. Katso rullausheitto kohdasta 00:35 alkaen.
2. Takaheitto "Yliolanheitto"
Takaheitto on ehkä se kaikkien klassisin perhokalastusheitto. Rullausheittoon verrattuna takaheitto vaatii enemmän heittotilaa, joten se ei sovellu ahtaisiin paikkoihin. Takaheittoa käytetään myös kun halutaan kuivata kastunutta pintaperhoa.
Yläpuolella olevan videon avulla pääset oppimaan takaheittoa askel askeleelta. Videolla esiintyvä Antti Guttorm on yksi perhokalastuksen pioneereista Suomessa. Katso takaheitto kohdasta 02:17 alkaen.
Kahdenkäden heitot
1. Rullausheitto
Rullausheitto kahden käden vavalla on helppo mutta monikäyttöinen heitto. Rullausheittoa kahden käden vavalla kannattaa käyttää kun haluaa suoristaa heittosiiman tai saada perhon juuri oikealle ottipaikalle tai silloin kun takana ei ole heittotilaa.
Yläpuolella olevan videon avulla pääset oppimaan kahden käden rullausheittoa askel askeleelta. Videolla esiintyvä Antti Guttorm on yksi perhokalastuksen pioneereista Suomessa. Katso rullausheitto kohdasta 00:53 alkaen.
2. Alaheitto
Alaheitto on kahdenkäden vavalla ehkä se kaikkien tärkein perhokalastusheitto, sillä kaikki suunnanmuutos heitot eli spey heitot perustuvat tähän heittoon. Kolmivaiheinen alaheitto on hyvä valinta ahtaisiin paikkoihin ja kun haluaa saada pituutta heittoon. Katso aliolanheitto kohdasta 01:55 alkaen.
Haluatko oppia perhokalastuksen heittotekniikat?
Tarjoamme sinulle henkilökohtaista ja käytännön opetusta sekä tukea perholla heittämiseen
Asiakaspalautteet
Perhokalastuksen alkeiskurssi oli oikein hyvä ja perusteellinen kurssi. Pidimme erityisesti siitä että asioita kerrattiin moneen kertaan ja suorituksia arvosteltiin/opastettiin pareittain. Vaikka aikaa oli rajallisesti, niin kaikki oleellinen käytiin läpi (perhovälineet ja heittotekniikat). Nicolas näki myös vaivaa ottamalla paljon valokuvia ja videoita. Suosittelemme tätä kurssia erittäin lämpimästi ensimmäisenä perehdytyksenä tähän hienoon lajiin.
Kari & Sampo
Perhokalastukseen tutustuminen ilman aikaisempaa kokemusta on Nicolaksen asiantuntevan opastuksen avulla erittäin vaivatonta ja helppoa. Perhokalastuksen kokeilemisen korkea kynnys ylittyy pienellä askeleella oppaan kannustavalla ja rennolla asenteella helposti.
Reijo
Tietoa perhokalastuksesta tarjosi laadukasta ja monipuolista yksityisopetusta perhokalastuksesta kiinnostuneelle. Opetus on hyvin ihmisläheistä ja yksilökohtaista, joka auttaa oppimisessa. Suosittelen yksityisopetusta niin aloittelijoille kuin jo aikasemmin perhovapaan koskeneille harrastajille.
Iina
Onneksi löysin tietoa perhokalastuksesta sivuston, jota kautta sain yksityisopetusta mielestäni järkevällä hinnalla.
Atte
Löysin tietoa perhokalastuksesta sivuston ja varasin kahden tunnin yksityisopetuksen. Opetus tapahtui upealla paikalla meren rannalla, jossa oli rauhallista ja hyvä opetella perhokalastuksen alkeita.
Joonas
Opetuksesta sai aidosti paljon irti, kun olin miettinyt etukäteen omia kehitystarpeita, joihin opas pystyi ykstityisopetuksen muodossa erinomaisesti vastaamaan.
Jaakko
Tietoa perhokalastuksesta tarjosi oikein toimivan setin päästä tutustumaan lajiin. Opin paljon tietoa ja taitoja, joita voin voin myös harjoitella itsenäisesti.
Touko
Nicolaksen monesta osatekijästä muodostuva opetustapa sopi ainakin meille. Videoiden ja valokuvien avulla saatu nopea ja hyvin hyvin havainnollinen palaute toimi opetuksessa/oppimisessa hienosti ja erityisesti se, jossa arvioimme toistemme tekemistä. Saimme kaikki aistikanavamme ja "tietojenkäsittelyjärjestelmämme" sopivasti täyteen näillä keinoin.
Kari & Karo
Seuraathan jo meidän instagram tiliä, jottei uusimmat julkaisut ja hyödylliset vinkit mene sinulta sivu suun.